Zwangerschapsyoga

Yogales

Zwangerschapsyoga in Groningen

Ben je zwanger? Ook dan kun je yoga doen. Juist als je zwanger bent is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zwangerschapsyoga houdt je lichaam en geest in balans in een periode waarin er veel verandert om je heen en in je lijf. Beginnen met yoga tijdens je zwangerschap kan ook als je nog nooit yoga hebt gedaan. We hebben ook de cursus Yoga & Bevallen »

Zwangerschapsyoga 1

Lessen

Zwangerschapsyoga in Groningen

Als je op zoek bent naar zwangerschapsyoga in Groningen, ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Open Yoga in Groningen hebben we yogalessen voor zwangeren in verschillende vormen: losse lessen zwangerschapsyoga en de cursus Yoga & Bevallen » die je voorbereidt op de bevalling. Voor na de bevalling hebben we een cursus Mama-Baby Yoga » en losse lessen Postnatale Yoga » op het rooster.

Voordelen van Zwangerschapsyoga

Fysieke voordelen

Zwangerschapsyoga versterkt spieren die nodig zijn bij de bevalling, zoals je buikspieren en bekkenbodemspieren. Daarnaast is het goed voor je houding. Dit kan rugpijn helpen verlichten, iets wat vaak voorkomt tijdens de zwangerschap. Daarnaast is (blijven) bewegen goed voor je bloedsomloop, nachtrust en flexibiliteit.

Emotionele en mentale ondersteuning

Voor, tijdens en na een zwangerschap verandert er van alles (of zeg maar gerust: alles) in je leven en in je lijf. Dat het niet allemaal een grote roze glitterwolk is, wordt gelukkig steeds meer bespreekbaar. De ademhalingstechnieken en meditaties die we tijdens de lessen doen helpen bij het leren omgaan met wat er allemaal gebeurt, en kunnen stress verminderen.

Door samen te bewegen met andere aanstaande moeders merk je dat je hierin niet alleen bent en kun je ervaringen uitwisselen.

Voorbereiding op de bevalling

Tijdens de lessen zijn we vooral bezig met bewegen. We passen yogahoudingen aan op het zwangere lichaam. Tijdens de cursus Yoga & Bevallen bereid je je voor op de bevalling, door verschillende ademhalingstechnieken en houdingen te oefenen die je kunnen helpen bij de bevalling. In deze cursus is er ook meer gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar te praten.

Praktisch

Zwangerschapsyoga in Groningen: ook voor beginners

Ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan kun je beginnen als je zwanger bent; onze lessen zijn geschikt voor beginners en ervaren yogi’s. Laat het je docent altijd even weten als het je eerste keer is. We zorgen ervoor dat de houdingen toegankelijk zijn voor ieder lichaam, door het geven van verschillende opties en gebruik te maken van props (zoals dekens, blokken en kussens).

Zwangerschapsyoga 2

Zwangerschapsyoga: les boeken bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het rooster om je eerste les te boeken, of lees verder over de cursus Yoga en Bevallen

Nieuw bij ons? Doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen