Yoga Nidra

Yogales

Wil jij Yoga Nidra doen in Groningen?

Dat kan bij ons! Yoga Nidra is een vorm van yoga waarin we je met een geleide meditatie in een staat van diepe ontspanning brengen.

Wat Yoga Nidra precies is en of het wat voor jou is, lees je op deze pagina. Weet je zo al genoeg, dan kun je je natuurlijk meteen inschrijven!

yoga nidra groningen

Lessen

Wat is Yoga Nidra en is het geschikt voor mij?

Yoga Nidra wordt ook wel ‘slaapyoga’ genoemd. Het woord Nidra betekent letterlijk ‘slaap’ in het Sanskriet, al is het niet het doel om daadwerkelijk te gaan slapen. Door middel van een geleide meditatie brengen we je lichaam in diepe staat van ontspanning waarbij je geest wakker blijft. Dit geeft je de kans even helemaal te ‘zijn’ en activeert het zelfherstellend vermogen van je lichaam.⁠ Tijdens Yoga Nidra lig je meestal comfortabel op je rug en ontspan je één voor één al je lichaamsdelen tijdens een body-scan.

Wat doen we tijdens een Yoga Nidra les?

Bij Open Yoga geven we Yoga Nidra in combinatie met Restorative Yoga, tijdens de XL les Restorative Yoga Nidra. Restorative yoga is een vorm van yoga waarin we (heel veel) props, zoals kussens, dekens en blokken gebruiken, om je te helpen volledig te ontspannen en spanning los te laten. Lees meer over Restorative Yoga »

Praktisch

Yoga Nidra voor beginners

Ook als beginner kun je Yoga Nidra doen. Doordat zowel Restorative als Yoga Nidra passieve vormen van yoga zijn bewegen we weinig en krijg je veel uitleg en begeleiding. 

Als je niet gewend bent om lang stil te liggen kan het zijn dat wakker blijven een uitdaging voor je is. Per ongeluk in slaap vallen mag altijd ;)

groningen yoga nidra

Yoga Nidra in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we Yoga Nidra bijna elke maand als XL-les op het rooster. De XL-lessen zijn 90 minuten en zijn vaak op vrijdag of zaterdag. Je kunt dan zoeken naar de les Restorative Yoga Nidra.

Beginnen met Yoga Nidra: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen