Yin Yoga

Yogales

Yin Yoga: yoga voor het diepere bindweefsel

Wil je Yin Yoga doen in Groningen? Yin Yoga is gericht op het dieper liggende bindweefsel. In deze rustige les werk je aan flexibiliteit, mobiliteit en leer je luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft.

Yin 1

Lessen

Wat is Yin Yoga en is het geschikt voor mij?

Yin Yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij we niet zoveel bewegen. Yin is gericht op het dieperliggende bindweefsel. Bij elke houding gaan we op zoek naar een stretch of juist compressie in een bepaald deel van ons lijf. Die noemen we de target area. In dit gebied ga je op zoek naar wat jouw lichaam nodig heeft. We leren je hierbij goed te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft: de ene keer doe je het wat rustiger aan, de andere keer kom je juist wat dieper in de houding.

In tegenstelling tot dynamische yogastijlen zoals Hatha » en Vinyasa », waarbij je actief houdingen aanneemt, zijn de houdingen bij Yin Yoga passief en worden ze langer aangehouden – meestal 2 tot 5 minuten. We gebruiken (heel veel) props, zoals kussens, dekens en blokken, om de houdingen voor jou te laten werken.

De uitdaging in Yin zit hem in het langer aanhouden van een houding. Dit kan ongemak met zich meebrengen, fysiek en mentaal. Een beetje ongemak is oké, dat zoeken we juist op. De kunst is te weten wanneer je de houding aanpast en daar dan vervolgens geen oordeel over te hebben ;)

We geven Yin vanuit het principe van Paul & Suzee Grilley. Zij benadrukken het belang van individuele verschillen in lichaamsbouw en passen de houdingen aan om tegemoet te komen aan de behoeften van elke student. Meer weten? Bekijk hun website »

Wat is het doel van yin yoga?

Het fysieke doel van Yin Yoga is het stretchen en versterken van je diepere bindweefsel. Het is daarom erg geschikt als herstelmoment na intensieve mentale of fysieke inspanning. Yin draagt bij aan flexibiliteit en mobiliteit.

Daarnaast is Yin Yoga bedoeld om tot rust te komen en van daaruit in te tunen met jezelf en je behoeftes. Wat heeft je lijf nodig? Yin Yoga is heel mindful: we gaan minder ‘doen’, en meer ‘zijn’.

Kan ik Yin Yoga doen?

Ja, yin is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Per houding krijg je verschillende opties die je kunt aanpassen op wat voor jou goed voelt. Eerste keer? Laat het je docent even weten aan het begin van de les.

Praktisch

Is Yin Yoga hetzelfde als Restorative Yoga?

Yin Yoga valt net zoals Restorative Yoga onder de passieve vormen van yoga. Toch is het niet hetzelfde. Bij Yin gaan we per houding op zoek naar een stretch in een specifiek deel van het lichaam. Bij Restorative willen we juist zo min mogelijk stretch of compressie ervaren. Lees meer over Restorative Yoga »

Functionele Yoga

Bij Open Yoga werken we vanuit Functionele Yoga, wat in het kort betekent dat we erkennen dat iedereen anders is, en dat elke yogahouding er per persoon anders uitziet. We gaan niet op zoek naar het perfecte plaatje of naar hoe de houding eruit “hoort” te zien. We proberen ons lichaam niet in een houding te duwen; we proberen de houding juist te vormen naar ons eigen lichaam.

Yin 2

Yin les boeken bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we Yin voor je in verschillende vormen: er zijn lessen in de studio en online lessen.

Beginnen met Yin: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen