Vinyasa

Yogales

Vinyasa: actief en dynamisch

Wil je graag Vinyasa Yoga doen in Groningen? Vinyasa is een actieve, dynamische les waarin we langere flows doen.

Wat het precies is en of deze les voor jou is lees je hier! Weet je zo al genoeg, dan kun je natuurlijk ook meteen je les boeken.

Vinyasa 1

Lessen

Wat is Vinyasa Yoga en is het geschikt voor mij?

Tijdens Vinyasa verbinden we ademhaling met beweging. Het is een actieve en dynamische les, waarbij we houdingen met elkaar verbinden in een flow. We werken aan kracht en flexibiliteit en besteden aandacht aan de overgang tussen houdingen. Kenmerkend voor Vinyasa zijn variaties van zonnegroeten A en B. De flows zijn wat langer, wat de lessen anders maakt dan bijvoorbeeld Hatha Flow ».

Kan ik Vinyasa Yoga doen?

Bij Open Yoga geven we Vinyasa en Vinyasa All-level. In principe kan iedereen meedoen met een Vinyasa All-level les, maar het is handig als je ervaring hebt met yoga en al bekend bent met de houdingen. Je komt dan beter mee met het tempo van de les. Als je nog niet zoveel ervaring hebt, kun je eerst wat Basics » lessen volgen of meedoen met Hatha Flow »

We hebben de Vinyasa lessen ook als Hot-les » in een met infrarood verwarmde ruimte.

Praktisch

Is Power Yoga hetzelfde als Vinyasa?

Power Yoga is eigenlijk elke yogales waarbij kracht en/of een hoog tempo komt kijken. Bij Open Yoga zou je YogaHour », Power & Play » en Vinyasa » als Power Yoga kunnen omschrijven.

Functionele Yoga

Bij Open Yoga werken we vanuit Functionele Yoga, wat in het kort betekent dat we erkennen dat iedereen anders is, en dat elke yogahouding er per persoon anders uitziet. We gaan niet op zoek naar het perfecte plaatje of naar hoe de houding eruit “hoort” te zien. We proberen ons lichaam niet in een houding te duwen; we proberen de houding juist te vormen naar ons eigen lichaam.

Vinyasa 2

Vinyasa Yoga in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we Vinyasa voor je in verschillende vormen: er zijn lessen in de studio en online lessen.

Beginnen met Vinyasa Yoga: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Beginnen met Yoga: introductiecursus in de studio en online

Liever iets meer begeleiding voor je de les in stapt? Tijdens de introductiecursus leggen we in 5 weken een stevige basis. Ook zijn er online opties! Lees verder over de Introductiecursus »

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen