Stretch & Flex

Yogales

Stretch & Flex: werk aan je flexibiliteit

Werken aan je flexibiliteit in Groningen? Stretch & Flex is een milde, toegankelijke les waar de nadruk ligt op het verbeteren van flexibiliteit en mobiliteit.

Wat Stretch & Flex precies is en of deze les voor jou is lees je hier! Weet je zo al genoeg, dan kun je natuurlijk ook meteen je les boeken.

Stretch & Flex 1

Lessen

Wat is Stretch & Flex en is het geschikt voor mij?

Tijdens Stretch & Flex richten we ons per les op een andere spiergroep. De nadruk ligt meer op flexibiliteit en mobiliteit dan op kracht. We besteden veel aandacht aan de warming-up van de spieren en verschillende vormen van stretchen komen aan bod. Op die manier werken we stap voor stap toe naar een wat complexere houding (of serie houdingen) waarbij een goede opwarming waardevol is; je komt vaak verder in de houding en voorkomt blessures. Tip: deze les is een aanrader als je spierpijn hebt van een eerdere workout ;)

Kan ik een Stretch & Flex les doen?

Stretch & Flex is een all-level les die ook geschikt is voor beginners. Doordat er veel aandacht is voor detail krijg je veel aanwijzingen bij de stretches die we doen.

Toch eerst wat meer ervaring opdoen? Volg dan wat Basics » lessen.

We hebben Stretch & Flex ook als Hot-les »

Praktisch

Verfijning voor ervaren yogi's & sporters

Ook ervaren yogi’s en sporters zien we regelmatig terug in de Stretch & Flex lessen. Het kan leerzaam zijn om een stretch eens tot in detail te benaderen, je kennis op te frissen of verfijning op te zoeken. En natuurlijk is het ook gewoon fijn om te verbinden met je lijf en ademhaling, welke les je ook doet.

Functionele Yoga

Bij Open Yoga werken we vanuit Functionele Yoga, wat in het kort betekent dat we erkennen dat iedereen anders is, en dat elke yogahouding er per persoon anders uitziet. We gaan niet op zoek naar het perfecte plaatje of naar hoe de houding eruit “hoort” te zien. We proberen ons lichaam niet in een houding te duwen; we proberen de houding juist te vormen naar ons eigen lichaam.

Stretch & Flex 2

Stretch & Flex in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we Stretch & Flex voor je in verschillende vormen: er zijn lessen in de studio en online lessen.

Beginnen met Stretch & Flex: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Beginnen met Yoga: introductiecursus in de studio en online

Liever iets meer begeleiding voor je de les in stapt? Tijdens de introductiecursus leggen we in 5 weken een stevige basis. Ook zijn er online opties! Lees verder over de Introductiecursus »

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen