Restorative Yoga

Yogales

Restorative Yoga in Groningen: Rest & Restore

Restorative Yoga is een zachte vorm van yoga die gericht is op ontspanning en het herstellen van balans in je lijf en in je hoofd.

Wat het precies is, voor wie het geschikt is (hint: voor iedereen natuurlijk), en waar het nou eigenlijk goed voor is vertellen we je hier.

Weet je al voldoende, dan kun je natuurlijk ook meteen je Rest & Restore les boeken.

Restorative Yoga 1

Lessen

Wat is Restorative Yoga en wat maakt het effectief?

Restorative Yoga richt zich op diepe ontspanning en het herstellen van het natuurlijke evenwicht in je lichaam. Letterlijk betekent het dan ook Herstellende Yoga. In tegenstelling tot dynamische yogastijlen zoals Hatha en Vinyasa, waarbij je actief houdingen aanneemt, zijn de houdingen bij Restorative Yoga passief en worden ze langer aangehouden. We gebruiken (heel veel) props, zoals kussens, dekens en blokken, om je te helpen volledig te ontspannen en spanning los te laten.

De langdurige en ondersteunende houdingen in Restorative Yoga stimuleren de werking van je parasympathische zenuwstelsel. Dit leidt tot diepe ontspanning, herstel van het lichaam en vermindering van stress.

Is Restorative Yoga geschikt voor mij?

Ja! Restorative Yoga is voor iedereen, of je nu beginner bent of al ervaren. We passen de houdingen aan op jouw lichaam en behoeften. Heb je een blessure, ben je zwanger of is er iets anders aan de hand, laat het dan altijd even weten aan je docent. Zo kunnen we de les zo prettig en veilig mogelijk maken. Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen of bellen voor vragen.

Praktisch

Is Restorative Yoga hetzelfde als Yin Yoga?

Restorative Yoga valt net zoals Yin Yoga onder de passieve vormen van yoga. Toch is het niet hetzelfde. Bij Yin gaan we per houding op zoek naar een stretch in een specifiek deel van het lichaam. Bij Restorative willen we juist zo min mogelijk stretch of compressie ervaren. Lees meer over Yin »

Restorative Yoga 2

Restorative Yoga bij Open Yoga in Groningen

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we Restorative Yoga voor je in verschillende vormen: er zijn lessen in de studio, online lessen, en zo nu en dan hebben we workshops en zelfs trainingen voor docenten. Onze Restorative lessen heten Rest & Restore.

Beginnen met Restorative Yoga: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen