Qigong

Yogales

Qigong in Groningen

Wil jij Qigong doen in Groningen? Dat kan bij ons! Qigong is een combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie en zachte bewegingen die bedoeld zijn om je lichaam en geest te harmoniseren.

Wat Qigong precies is en of het wat voor jou is, lees je op deze pagina. Weet je zo al genoeg, dan kun je natuurlijk ook meteen je les boeken.

Qi Gong 1

Lessen

Wat is Qigong en is het geschikt voor mij?

‘Karate voor slakken’: zo kun je Qigong noemen. Het ziet er niet heel flitsend uit. De dynamiek zit van binnen. Je stemt je ademhaling, beweging en aandacht op elkaar af. Qigong spreek je uit als ‘tsjie koeng’. Het is een eeuwenoude methode uit de Chinese gezondheidsleer (Traditional Chinese Medicine) om je levensenergie te laten stromen. Die levensenergie noemen we ‘qi’ of ‘chi’. De oefeningen zijn langzaam en vloeiend, waardoor ze geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en niveaus van fitheid.

Wat is Traditional Chinese Medicine (TCM)?

Traditional Chinese Medicine is de meest voorkomende naam voor de Chinese gezondheidsleer. Dit is een holistische benadering van gezondheid die gebaseerd is op het in balans brengen van de levensenergie (Qi) in het lichaam. Onder TCM vallen naast Qigong ook onder andere acupunctuur, kruidengeneeskunde en cupping.

Praktisch

Is Tai Chi hetzelfde als Qigong?

Bijna! Qigong is een wat bredere term voor bewegingskunst, ademhalingsoefeningen en meditatie die we flexibel toepassen. Tai Chi gaat met name over de langzame vloeiende bewegingen en heeft een meer gestructureerde vorm.

Qigong voor beginners

Qigong is door de langzame bewegingen en de geleide meditaties ook zeer geschikt voor beginners. Dat betekent echter niet dat het makkelijk is, langzaam bewegen kan erg uitdagend zijn ;)

Qi Gong 2

Qigong in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga kun je wekelijks Qigong volgen.

Beginnen met Qigong: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak voor je eerste twee lessen gebruik van ons proefles-pakketje!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen