MyoFascial Release

Yogales

MFR: MyoFascial Release in Groningen

Wil jij MyoFascial Release (MFR) doen in Groningen? Dat kan bij ons! MFR is een methode om het diepere bindweefsel te masseren en te stimuleren. We geven regelmatig extra lange lessen waarin er tijd is voor MyoFascial Release, zoals Yin MFR en Vinyasa MFR.

Wat MFR precies is en of het wat voor jou is, lees je op deze pagina. Weet je zo al genoeg, dan kun je natuurlijk ook meteen je les boeken.

myofascial release groningen

Lessen

Wat is MyoFascial Release en is het geschikt voor mij?

Myo betekent spier, fascia betekent bindweefsel. Fascia is het bindweefsel in en om je spieren heen. Ook je spieren zelf bestaan uit fascia, maar met deze details zullen we je verder niet vermoeien ;)  Bindweefsel bevindt zich overal in je lichaam en verbindt eigenlijk alles met elkaar. Niet gek dus, dat spanning in je bindweefsel kan leiden tot verminderde mobiliteit, pijn en ongemak. Met MFR-technieken verbeter je de bloedcirculatie en lymfatische circulatie (afvoer van afvalstoffen). Dit kan je klachten verminderen en soms wegnemen.

Wat doe je in een yogales met MFR?

MyoFascial Release technieken doen we vaak met behulp van massage-balletjes in verschillende maten, blokken en dekens. We oefenen druk uit op een deel van je lichaam, zodat eventuele blokkades/knopen losser worden. Net als in een ‘gewone’ massage dus, maar nu leer je het zelf doen. Na de MFR doen we yogahoudingen die aansluiten bij de oefeningen.

Praktisch

MFR voor beginners

Ook als beginner kun je MFR doen. We leggen elke oefening uit, doen het voor en vertellen je waar de oefening voor is.

Beginnen met Yoga: Introductiecursus in de studio en online

Liever iets meer begeleiding voor je de les in stapt? Tijdens de introductiecursus leggen we in 5 weken een stevige basis. Ook zijn er online opties! Lees verder over de Introductiecursus »

myofascial release mfr groningen

MyoFascial Release in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we MyoFascial Release bijna elke maand als XL-les op het rooster. De XL-lessen zijn 90 minuten en zijn vaak op vrijdag of zaterdag. Je kunt dan zoeken naar de les Yin & MFR.

Beginnen met MFR: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen