Kirtan

Yogales

Kirtan: samen mantra’s zingen

Op zoek naar Kirtan in Groningen? Dat kan bij ons! Elke maand organiseren we een Kirtan op donatiebasis, om samen mantra’s te zingen, te luisteren en te verbinden met onze community.

Wat Kirtan precies is en of het wat voor jou is, lees je hier. Je vindt de data van de Kirtan op de pagina Agenda »

harmonium yoga groningen

Lessen

Wat is Kirtan en kan ik meedoen?

Kirtan is een oude Indiase traditie en betekent letterlijk ‘zingen’, ‘roepen’ en ‘loven’ in het Sanskriet. Tijdens een Kirtan-avond chanten we samen mantra’s, begeleid door Athena op het harmonium en Sylvain op gitaar. Samen mantra’s zingen is een actieve vorm van meditatie, waardoor je in contact komt met iets dat groter is dan jezelf. Kirtan kan een fijne manier zijn om verbinding te maken. Verbinding met jezelf, verbinding met anderen, verbinding met de wereld om ons heen. Je maakt je Kirtan zo actief als je zelf wilt: zing mee, dans, of kom gewoon lekker luisteren. Ook je instrument is welkom!

Moet ik alle teksten uit mijn hoofd kennen?!

Nee, je hoeft de mantra’s niet te kennen om mee te kunnen doen. We geven je een tekst-sheet met alle mantra’s erop zodat je kunt meelezen. Ook zingen we vaak via call & response: wij zingen het voor, en jullie antwoorden vervolgens.

Praktisch

Kirtan voor beginners

Ook als je nog nooit Kirtan hebt gedaan kun je meedoen. Je hoeft niet te kunnen zingen om mee te doen; het gaat erom dát je zingt, niet hoe het klinkt. Als je liever alleen wilt luisteren mag dat natuurlijk ook!

harmonium groningen yoga

Kirtan in Groningen: kom zingen bij Open Yoga

Elke maand is er een Kirtan. Je vindt de data op de pagina Agenda ». Hier kun je je ook inschrijven. Het inschrijven is gratis, je doet je donatie op de dag zelf in de studio. Dit kan met pin of cash. We horen wel graag van tevoren of je komt, dan kunnen we genoeg kussentjes klaarleggen.

Beginnen met Yoga: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Kom ook eens naar de yoga-les! Voor je eerste twee lessen kun je gebruikmaken van ons proefpakketje.

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen