Introductiecursus

Yogales

Introductiecursus Yoga: Yoga voor Beginners

Wil jij beginnen met yoga in Groningen? Dat kan bij ons! Tijdens onze 5-weekse beginnerscursus Intro2Yoga leggen we een stevige basis waar je de rest van je yoga-carrière plezier van hebt.

Wat de Introductiecursus precies inhoudt en of het wat voor jou is, lees je op deze pagina. Weet je zo al genoeg, dan kun je je natuurlijk meteen inschrijven op de Events-pagina!

Introductiecursus 1

Lessen

Wat is de introductiecursus en is het geschikt voor mij?

Intro2Yoga is een laagdrempelige beginnerscursus waarin we in 5 weken de beginselen van de yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie behandelen. Doordat de groep klein is hebben we veel aandacht voor het individu. Het tempo ligt wat lager dan in een gewone Basics les omdat we veel tijd nemen voor uitleg.

De introductiecursus is ideaal voor mensen die graag goed voorbereid naar hun eerste ‘echte’ yogales gaan. Misschien heb je nog nooit yoga gedaan, of is het al heel lang geleden. Ook als je al wel wat ervaring hebt en je kennis wilt opfrissen ben je van harte welkom bij de introductiecursus.

Wat gaan we doen in de introductiecursus?

In deze cursus gaan we vooral lekker samen bewegen. Elke week staat een ander lichaamsdeel centraal:

  • Handen en voeten
  • Benen en heupen
  • Core en twist
  • Schouders en armen
  • Combinatie

Tijdens de laatste les combineren we dat allemaal in een basisles zoals je die ook op het rooster vindt: de Basics »

Praktisch

Functionele Yoga

Bij Open Yoga werken we vanuit Functionele Yoga, wat in het kort betekent dat we erkennen dat iedereen anders is, en dat elke yogahouding er per persoon anders uitziet. We gaan niet op zoek naar het perfecte plaatje of naar hoe de houding eruit “hoort” te zien. We proberen ons lichaam niet in een houding te duwen; we proberen de houding juist te vormen naar ons eigen lichaam.

Introductiecursus 2

Beginnerscursus Yoga bij Open Yoga: schrijf je in!

De Introductiecursus begint meerdere keren per jaar. Je vindt de startdata van Intro2Yoga op onze pagina Events » waar je je direct kunt inschrijven.

Beginnen met Yoga: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons en wil je beginnen met de reguliere lessen? Maak voor je eerste lessen gebruik van ons proefles-pakketje!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen