Hatha Refine

Yogales

Hatha Refine in Groningen

Wil je graag Hatha Yoga doen in Groningen? Hatha Refine is een bijzondere all-level les die door de manier waarop de les is opgebouwd geschikt is voor iedereen: ervaren yogi’s die willen werken aan techniek, de 60-plusser die nog nooit yoga heeft gedaan en de yogi met blessures.

Hoe dat komt lees je hier! Weet je al genoeg, dan kun je natuurlijk ook meteen je les boeken.

Hatha Refine 1

Lessen

Wat is Hatha Refine en is het geschikt voor mij?

Hatha Refine is een meer statische les, waarin we per houding veel aandacht en tijd hebben voor techniek, alignment en het functionele aspect. Dit betekent dat we per individu op zoek gaan naar de manier waarop de houding het best voor jou werkt. We maken hierbij veel gebruik van props, zoals blokken, dekens, straps en kussens. Ook gebruiken we soms een stoel.

Hatha Yoga voor 60+ en bij blessures

Hatha Refine is daarmee heel geschikt voor 60-plussers, of voor yogi’s die te maken hebben met tijdelijk of permanent verminderde mobiliteit, door bijvoorbeeld een blessure of slijtage.

Hatha Refine voor ervaren yogi’s

Ook als je lichamelijk fit bent en al langer yoga doet kan Hatha Refine waardevol zijn. Je leert op een andere manier naar bekende houdingen kijken. Het kan maar zo dat je iets nieuws oppikt wat je in je verdere practice kunt toepassen.

Wat betekent Hatha?

Het woord ‘Hatha’ is Sanskriet. Meningen zijn wat verdeeld over wat het precies betekent, enerzijds wordt gezegd dat ‘ha’ en ‘tha’ letterlijk ‘zon’ en ‘maan’ betekenen. Aan de andere kant betekent het woord ‘Hatha’ juist ‘kracht’ of ‘inspanning’.

In principe valt elke soort yoga waarbij je houdingen doet onder Hatha. Hatha verwijst eigenlijk naar de beoefening van fysieke yogahoudingen, wat dus betekent dat alle lessen die wij bij Open Yoga geven een vorm van Hatha zijn.

Praktisch

Kan ik een Hatha Refine les doen?

Hatha Refine is een toegankelijke vorm van yoga die geschikt is voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Heb je nog nooit yoga gedaan, dan kan het fijn zijn om eerst een paar lessen Basics » te volgen, of mee te doen met de Introductiecursus ». Ook hebben we Hatha Flow », een meer dynamische Hatha-les waarin we series houdingen met elkaar verbinden.

Functionele Yoga

Bij Open Yoga werken we vanuit Functionele Yoga, wat in het kort betekent dat we erkennen dat iedereen anders is, en dat elke yogahouding er per persoon anders uitziet. We gaan niet op zoek naar het perfecte plaatje of naar hoe de houding eruit “hoort” te zien. We proberen ons lichaam niet in een houding te duwen; we proberen de houding juist te vormen naar ons eigen lichaam.

Hatha Refine 2

Hatha Refine in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we Hatha Refine voor je in verschillende vormen: er zijn lessen in de studio en online lessen.

Beginnen met Hatha Refine: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Beginnen met Yoga: Introductiecursus in de studio en online

Liever iets meer begeleiding voor je de les in stapt? Tijdens de introductiecursus leggen we in 5 weken een stevige basis. Ook zijn er online opties! Lees verder over de Introductiecursus »

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen