Hatha Flow

Yogales

Hatha Flow in Groningen

Wil je graag Hatha Yoga doen in Groningen? Hatha Flow is een dynamische all-level les waarin we houdingen met elkaar verbinden in een aantal korte flows. Wat het precies is en of deze les voor jou is lees je hier! Weet je zo al genoeg, dan kun je natuurlijk ook meteen je les boeken.

Hatha Flow 1

Lessen

Wat is Hatha Flow en is het geschikt voor mij?

In een Hatha Flow-les combineren we de houdingen met ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie. Het is een dynamische, vloeiende les waarin we de ademhaling verbinden met de beweging. De focus ligt op het versterken en versoepelen van het lichaam en het verbeteren van de ademhaling.

Het woord ‘Hatha’ is Sanskriet. Meningen zijn wat verdeeld over wat het precies betekent, enerzijds wordt gezegd dat ‘ha’ en ‘tha’ letterlijk ‘zon’ en ‘maan’ betekenen. Aan de andere kant betekent het woord ‘Hatha’ juist ‘kracht’ of ‘inspanning’.

In principe valt elke soort yoga waarbij je houdingen doet onder Hatha. Hatha verwijst eigenlijk naar de beoefening van fysieke yogahoudingen, wat dus betekent dat alle lessen die wij bij Open Yoga geven een vorm van Hatha zijn.

Flow yoga is een vorm van lesgeven waarbij we houdingen (asana’s) met elkaar verbinden. We doen bijvoorbeeld een serie houdingen eerst allemaal aan de rechterkant, waarbij we aandacht besteden aan de overgangen tussen de houdingen. Daarna herhalen we dezelfde serie aan de linkerkant.

Kan ik een Hatha Flow les doen?

Hatha Flow is een toegankelijke vorm van yoga die geschikt is voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Heb je nog nooit yoga gedaan, dan kan het fijn zijn om eerst een paar lessen Basics » te volgen, of de Introductiecursus ». Op die manier zul je meer houdingen in de Hatha Flow lessen herkennen en kom je makkelijker mee. Ook hebben we Hatha Refine » waarin er meer aandacht is voor techniek en we de tijd nemen om per houding te onderzoeken welke vorm het best bij jou past.

We hebben Hatha Flow ook als Hot-les »

Praktisch

Functionele Yoga

Bij Open Yoga werken we vanuit Functionele Yoga, wat in het kort betekent dat we erkennen dat iedereen anders is, en dat elke yogahouding er per persoon anders uitziet. We gaan niet op zoek naar het perfecte plaatje of naar hoe de houding eruit “hoort” te zien. We proberen ons lichaam niet in een houding te duwen; we proberen de houding juist te vormen naar ons eigen lichaam.

Hatha Flow 2

Hatha Flow in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we Hatha Flow voor je in verschillende vormen: er zijn lessen in de studio en online lessen.

Beginnen met Hatha Flow: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Beginnen met Yoga: introductiecursus in de studio en online

Liever iets meer begeleiding voor je de les in stapt? Tijdens de introductiecursus leggen we in 5 weken een stevige basis. Ook zijn er online opties! Lees verder over de Introductiecursus »

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen