Yoga basics

Yogales

Basics voor beginners & ervaren yogi’s

Wil je beginnen met yoga in Groningen?

Of doe je al een tijdje yoga en heb je juist behoefte aan verfijning en opfrissing?

Kom dan eens naar onze Basics les. In deze toegankelijke les geven we je veel uitleg en aanwijzingen. We doen voornamelijk basishoudingen, korte meditaties en eenvoudige ademhalingsoefeningen.

Basics 1

Lessen

Wat is Basics en is het geschikt voor mij?

Stevige Basis voor beginners

Basics lessen bij Open Yoga zijn geschikt voor beginners omdat je uitgebreide aanwijzingen (cues) krijgt bij elke houding die we doen. Je docent legt per houding bijvoorbeeld uit welk lichaamsdeel flexibeler of sterker wordt van de houding. Ook krijg je veel opties om de houding aan te passen op jouw lichaam, zodat jij er het meest aan hebt. Hierbij maken we veel gebruik van props: blokken, een strap (yoga-riem), bolsters en dekens. Het tempo ligt wat lager dan bijvoorbeeld bij Vinyasa » of Power&Play ».

We hebben de Basics lessen ook als Hot-les » in een met infrarood verwarmde ruimte.

Verfijning voor ervaren yogi's

Ook ervaren yogi’s zien we regelmatig terug in de Basics-lessen. Het kan leerzaam zijn om een houding eens compleet anders te benaderen, je kennis op te frissen of verfijning op te zoeken. En natuurlijk is het ook gewoon fijn om te verbinden met je lijf en ademhaling, welke les je ook doet.

Zijn Basics lessen dan heel makkelijk?

Dat het tempo wat lager ligt en dat we voornamelijk basishoudingen doen wil niet per se zeggen dat het ook makkelijk is. De lessen kunnen best uitdagend zijn! Zo zijn er docenten die er bekend om staan lekker veel te planken in de les (you know who you are ;) ). Gelukkig herinneren we je er tijdens deze les vaak aan dat je zelf je tempo kiest en krijg je opties om de houding lichter of zwaarder te maken – zo pas je het niveau aan naar jouw behoefte van de dag.

Praktisch

Maar ik ben helemaal niet lenig?!

Deze horen we vaker!

Het korte antwoord: Dat hoeft ook niet! Je wordt juist leniger door yoga te doen!

Het lange antwoord: De Basics lessen zijn geschikt voor mensen die zichzelf niet lenig genoeg vinden. Niet omdat we je dan superlenig gaan maken, maar omdat we jou gaan leren dat lenig zijn niet nodig is om yoga te kunnen doen. Elk lichaam is anders, én elk lichaam kan yoga doen. Zelfs je eigen lichaam is niet elke dag hetzelfde. Je energieniveau en flexibiliteit kunnen enorm verschillen: de ene dag houd je moeiteloos je balans, de andere dag val je telkens om. Soms kun je bij je tenen, soms niet. Is heel normaal, heeft iedereen!

Functionele Yoga

Bij Open Yoga werken we vanuit Functionele Yoga, wat in het kort betekent dat we erkennen dat iedereen anders is, en dat elke yogahouding er per persoon anders uitziet. We gaan niet op zoek naar het perfecte plaatje of naar hoe de houding eruit “hoort” te zien. We proberen ons lichaam niet in een houding te duwen; we proberen de houding juist te vormen naar ons eigen lichaam.

Beginnen met Yoga: Introductiecursus in de studio en online

Liever iets meer begeleiding voor je de les in stapt? Tijdens de introductiecursus leggen we in 5 weken een stevige basis. Ook zijn er online opties! Lees verder over de Introductiecursus »

Basics 2

Basics in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we Basics voor je in verschillende vormen: er zijn lessen in de studio en online lessen.

Beginnen met Basics: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen