Ashtanga Mysore

Yogales

Ashtanga Mysore Yoga: Assisted Self Practice in Groningen

Wil je Ashtanga Mysore doen in Groningen? Tijdens deze Assisted Self Practice lessen krijg je individuele tips en ondersteuning van de docent terwijl je op je eigen tempo oefent. Elke vrijdag is er een klassikaal geleide les – Ashtanga Led.

Wat Ashtanga Mysore precies is en of deze lessen wat voor jou zijn, lees je hier! Weet je zo al genoeg, dan kun je natuurlijk ook meteen je les boeken. Tip: We hebben ook een onbeperkt abonnement inclusief Mysore »

Ashtanga Mysore 1

Lessen

Wat is Ashtanga Mysore Yoga en is het geschikt voor mij?

Ashtanga Mysore Yoga is een yogastijl die werd ontwikkeld door Sri K. Pattabhi Jois in de Indiase stad Mysore. Tijdens een Ashtanga Mysore les oefen je op je eigen tempo en niveau. Ashtanga Mysore kent 6 reeksen, waarvan de eerste de bekendste is: Primary Series. De Primary Series wordt in het Sanskrit ‘Chikitsa’ genoemd, wat ‘therapie’ betekent. In de reeks volgen houdingen elkaar in vaste volgorde op. Ashtanga Mysore Yoga is gericht op fysieke kracht, flexibiliteit, mentale focus en discipline.

Wat is Assisted Self Practice?

Bij Open Yoga in Groningen hebben we Ashtanga Mysore; een les die gegeven wordt op basis van Assisted Self Practice. Dit houdt in dat je individueel de Primary Series oefent, waarbij de docent hands-on correcties en aanpassingen biedt om je te helpen bij het begrijpen van de uitlijning en dieper in de houdingen te komen. Deze assists kunnen eventuele blessures helpen voorkomen en zorgen voor een veilige practice.

We geven Ashtanga Mysore Yoga van maandag- tot en met vrijdagochtend. Op vrijdag is de les klassikaal geleid. De begeleide les is een fijne manier om de Primary Series te leren kennen, al ben je ook erg welkom om doordeweeks te starten. Bekijk het rooster »

Praktisch

Het verschil tussen Ashtanga Mysore Yoga en andere yoga

Mysore-stijl is een traditionele manier om Ashtanga Yoga te beoefenen. In plaats van een geleide groepsles, waarbij de docent voor de groep staat en het tempo bepaalt, volgen de studenten hun eigen ritme en ademhaling in hun eigen praktijk. Zoals eerder genoemd is de docent aanwezig voor individuele begeleiding.

Kan ik een les Ashtanga Mysore doen?

Ashtanga Mysore is een all-level les. Door de individuele begeleiding kun je als beginner meedoen. Wel is het fijn als je al wat houdingen kent, zodat niet alles nieuw voor je is. Je kunt de begeleide les op vrijdagochtend volgen, of je kunt starten met een paar lessen Basics » of de Introductiecursus » volgen.

Ervaren yogi’s kunnen meedoen met een les Ashtanga Mysore. Doordat je zelf het tempo bepaalt, leg je accenten op houdingen en overgangen waar je aandacht aan wilt besteden of extra assists in wilt.

Ashtanga Mysore 2

Ashtanga Mysore in Groningen: boek je les bij Open Yoga

Nieuwsgierig geworden? Bij Open Yoga hebben we elke doordeweekse ochtend Ashtanga Mysore Yoga voor je op het rooster. Je kunt deze les los boeken of een onbeperkt abonnement inclusief Mysore nemen. Bekijk alle abonnementen »

Beginnen met Ashtanga Mysore: doe een proefles!

Ben je nieuw bij ons? Maak gebruik van ons proefles-pakketje!

Beginnen met Yoga: introductiecursus in de studio en online

Liever iets meer begeleiding voor je de les in stapt? Tijdens de introductiecursus leggen we in 5 weken een stevige basis. Ook zijn er online opties! Lees verder over de Introductiecursus »

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Open Yoga Groningen