Yoga teacher

About Bente

About yoga teacher Bente

Van kinds af aan ben ik bekend met yoga. Mijn moeder deed met mij en mijn zus meditaties, visualisaties, Tai Chi en Power Yoga – ik vond het allemaal fantastisch. Als tiener en beginnend student raakte ik die interesse wat kwijt. Maar toen ik aan het eind van mijn studententijd met mezelf in de knoop kwam, laaide de interesse weer op. In een tijd van disbalans hielpen mindfulness en yoga me terug te keren tot mezelf.

In yoga komen voor mij veel interesses samen. Ik heb de bachelor Geneeskunde (RUG) afgerond in 2018, switchte toen naar filosofie waar ik de master Filosofie en Maatschappij (RUG) in 2020 afsloot. Voor mijn gevoel lagen deze twee studies ver uit elkaar en ik had er dan ook moeite mee deze twee kanten in mij, deze brede interesses, met elkaar te verzoenen. Tot ik yoga terugvond, hierin viel ineens alles op zijn plek. Met de anatomische en fysiologische kennis van het ene en de filosofische kennis van het andere had ik een fijne basis om aan mijn yogacarrière te beginnen.

In 2023 volgde ik de 200hr Fundamental Teacher Training bij Open Yoga. Dat vond ik zo leuk dat ik besloot direct door te gaan met de 300hr Advanced Teacher Training (ook bij Open Yoga) waar ik in december 2023 mee begon. Tijdens de Fundamental Teacher Training kwam ik erachter dat ik ervan hou om de tijd te nemen in mijn lesgeven. Ik vind het heerlijk om een rustige flow te creëren zodat je aan het einde van de les diep weg kan zakken in je yogamat. Wat niet betekent dat het geen zware lessen kunnen zijn ;) Juist door langer in een houding te blijven bouwt de spanning soms flink op. Voor mij zijn dat fijne momenten, waarin je even helemaal in het nu bent.

Ook vind ik het fijn dat ik in yoga mijn creativiteit kwijt kan, door leuke variaties op houdingen te verzinnen, thema’s te verwerken in lessen en om op steeds andere manier van de ene naar de andere houding te komen.

Naast yoga werk ik als journalist en schrijver, waarin ik me veel bezighoud met thema’s als natuur, duurzaamheid en dierenethiek. Ik woon in Groningen met mijn man, twee honden, vier konijnen en vanaf april 2024 ons eerste kindje.

yogadocent-bente

The agenda of Bente

Other teachers at Open Yoga Groningen