Indiaas harmonium en mantra

Cursus

Indiaas harmonium en mantrazingen

Met Gauranga Hontelez

Al vele jaren verzorgt Gauranga cursussen Indiaas harmoniums en mantrazingen. Dit jaar komt hij naar Groningen om bij Open Yoga zijn opleiding aan te bieden!

harmonium groningen yoga

Voor wie

Over de cursus

Deze cursus is voor jou als je wilt leren spelen op het Indiaas harmonium zodat je jezelf kunt begeleiden bij het zingen van mantra’s. Hij is bedoeld voor iedereen die met het chanten zijn of haar eigen spirituele discipline wil verdiepen of voor wie uiteindelijk mantrazang in een groep wil kunnen begeleiden. Ben je yogadocent? Dan is het een waardevolle bijscholing waarmee je verdieping geeft aan je lessen.

De opleiding past in de traditie van de Nādayoga: de yoga van klank.
Voor het volgen van deze cursus is muzikale basiskennis niet nodig! Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen. Je leert zo’n 20 mantra’s zingen en spelen en je verdiept je in de herkomst en de spirituele betekenis ervan. Alle mantra’s die je in de lessen leert, vind je terug in een online leeromgeving. Waardevol voor als je thuis gaat oefenen. Daar kun je luisteren, kijken en meezingen.

Doelen

Na deze cursus

Heb je je eigen beleving van het chanten van mantra's verdiepen

Kun je jezelf eenvoudig begeleiden op het Indiaas harmonium

Ken je een twintigtal verschillende mantra’s, hun betekenis en hun achtergrond (herkomst/traditie)

Heb je je uitspraak van het Sanskriet verbeterd

Indiaas-Harmonium-Groningen
harmonium yoga groningen

Practical

Practical information

Harmonium

Je brengt in de lessen je eigen muziekinstrument mee. Indien je dat (nog) niet hebt kan Gauranga je adviseren bij de aanschaf van een harmonium. In zijn atelier (in Velp bij Arnhem) staan altijd tientallen goede harmoniums voor de verkoop op voorraad. Je kunt ook gedurende de 2 maanden van de cursus een harmonium huren (zolang de voorraad strekt).

De lessen

De cursus in Groningen bestaat uit zeven lessen van 2,5 à 3 uur. Tussen de lessen door word je geacht thuis te oefenen. De eerste les, op 26 mei, is te volgen als kennismakingsles. Je kunt na die les alsnog besluiten af te zien van verdere deelname.

Practical

Lesdata en prijzen

zon 26 mei: 13:00 – 16:00 (introductieworkshop, tevens eerste les voor wie doorgaat)

zat 8 juni: 14:00 – 17:00

zon 9 juni: 12:30 – 15:30

zat 15 juni: 14:00 – 17:00

zon 16 juni: 12:30 – 15:30

zat 6 juli: 14:00 – 17:00

zon 7 juli: 12:30 – 15:30

Price: € 695

Een huurharmonium kost 35 euro per maand

De (losse) kennismakingsles op 26 mei kost 85 euro (volg je de gehele cursus dan zit deze les inbegrepen in het cursusbedrag)

Indiaas-Harmonium-Groningen2

Over Gauranga

Al vele jaren beoefen ik het zingen, reciteren en bestuderen van mantra’s. Het is een belangrijk onderdeel van mijn spirituele discipline. Ik werk als life- en spiritueel coach, klanktherapeut en docent-musicus. Daarnaast bouw ik in mijn eigen atelier klanktafels en monochords. Muziek, spiritualiteit en de natuur zijn belangrijk in mijn leven. De ontmoeting met mijn spiritueel leraar Sri Vasudeva in 2005 speelde daarin een cruciale rol. Hij heeft mij laten ervaren wat het chanten van mantra’s met mensen doet. Niet lang daarna kocht ik mijn eerste harmonium en niet lang daarna bespeelde ik het op allerlei plaatsen, met vele mensen. Inmiddels verzorg ik er opleidingen mee en importeer ik harmoniums en diverse andere Indase instrumenten. Mijn cursussen hebben zich uitgebreid in de spirituele en filosofische achtergronden van de mantra’s en het Sanskriet. Samen met mijn vrouw Abha geef ik ook leiding aan yogacentrum Zweiersdal in Oosterbeek.

Wil je meer weten over het werk van Gauranga? Kijk dan op www.mantrazingen.nl of op www.indiaasharmonium.nl

Gauranga

Other modules

We also offer other modules in this Advanced Teacher Training (300HR)!