Yoga docent

Over Pip

Over yoga docent Pip

Mijn eerste yoga les was eigenlijk zomaar een probeersel. Ik had toen geen idee dat yoga me zo zou raken en zoveel voor mij zou gaan betekenen. Vanaf die eerste keer was ik “hooked”.

Yoga heeft me zoveel gebracht en doet dat nog steeds dagelijks. Een sterker en flexibeler lichaam natuurlijk, maar ook veel meer verbinding met mezelf en het besef hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen, body mind en soul. Yoga brengt me elke keer weer in contact met mezelf. Het heeft me geleerd om mijn gedachten soms wat minder serieus te nemen en mijn lichaam juist wat meer, tijdens practice en ook daarbuiten. Ik ervaar door yoga veel meer hoe bijzonder en mooi het menselijk lichaam is en hoeveel het betekent om je goed te voelen in je lichaam. Ik geniet van samen yoga doen, daarom ben ik veel in de studio om lessen te volgen en als dat niet kan, rol ik thuis mijn matje uit. Ik heb mijn practice echt ‘nodig’ en wil nog zoveel leren, ervaren en ontdekken op mijn yoga-pad!

In mijn eigen practice heb ik door schade en schande (blessures!) geleerd hoe belangrijk het is om niet altijd de grenzen op te zoeken. Ik vind het heel belangrijk dat de practice veilig is. Maar ook dat iedereen zich veilig voelt in mijn les en dat iedereen op zijn eigen manier en met zijn eigen intentie kan deelnemen aan de les. Of je nu komt voor de fysieke workout, meer verbinding met jezelf, om je hoofd leeg te maken, dingen te verwerken, gewoon voor de fun of een combinatie hiervan. Wie weet ontdek je net als ik dat yoga naast dit alles nog zoveel meer brengen kan. Hoe dan ook, let’s practice together en share!

Ik ben de 200hrs Teacher Training bij Open Yoga gaan doen om mijn eigen practice te verdiepen en omdat ik erg nieuwsgierig was wat er nog meer schuil gaat achter yoga behalve de asanas. Tijdens de opleiding ontdekte ik hoe leuk ik het lesgeven vind. Het plezier van samen yoga doen, en wat daar eventueel verder nog bij komt kijken, wil ik graag delen.

Een van mijn andere grote liefdes en tijdsinvulling zijn mijn honden. Samen met mijn partner heb ik een flinke roedel labradors. Ze zijn onze ‘harige kinderen/vrienden’. Met de honden beleef ik de natuur en het wonder van (nieuw) leven intens en de band met onze honden is zo bijzonder. Mijn honden zijn net als yoga vaak een spiegel, ze leren me zoveel, ook over mezelf. Ze leven gewoon met ons in huis, dus een plekje bemachtigen op de bank is soms een hele opgave!

pip

De agenda van Pip

Andere docenten bij Open Yoga Groningen