Yoga docent

Over Marloes

Over yoga docent Marloes

Jarenlang betekende yoga voor mij vooral op een fijne manier met mijn lichaam in beweging zijn. Totdat ik me er meer in ging verdiepen, wat een wereld ging er open.

Niet perse met de intentie om docent te worden, maar vooral om de verdieping te zoeken, meer te leren over de wereld van yoga, volgde ik in 2017 de 200Hrs Teacher Training bij Open Yoga. Tijdens die reis werd yoga langzaamaan steeds meer een manier van leven voor mij. En dat is het nog steeds. ‘Student for life.’ Op de yogamat kan ik alles oefenen wat ik van de yogamat af kan meenemen in mijn leven. Hoe ga ik om met uitdagingen en met grenzen? Kan ik erom lachen als ik uit balans raak of foeter ik op mezelf? Yoga leert me dat je altijd opnieuw kan beginnen, en heeft me bewust gemaakt van hoe je ruimte kunt creëren om bijvoorbeeld bewuster keuzes te maken. Soms door simpelweg even beide voeten stevig in de grond te voelen en een paar keer goed ademhalen. Aandachtig leven in plaats van op de automatische piloot.

Na het afronden van de teacher training raakte ik enthousiast om mijn ervaringen te kunnen delen en sindsdien geef ik met veel plezier les.

Als ‘student for life’ blijf ik mezelf ontwikkelen en leer en ontdek ik continue. Yoga docenten die mij inspireren en waar ik les en trainingen van heb gevolgd zijn o.a. Kenny Graham, Noah Maze, Meghan Currie, Tony G. en natuurlijk Mandy en Dieuwertje.

In mijn lessen vind ik het het belangrijkste een veilige en ontspannen omgeving te creëren. Waarin grenzen kunnen worden verkend, waarin er alle ruimte is om te ontspannen, maar waarin je ook jezelf kunt uitdagen en waar er ruimte is voor plezier. Yoga reist met mij mee, en dat betekent dat ik dat wat ik op mijn yoga pad tegenkom, meeneem in mijn lessen. Soms een lekkere slow flow, dan weer een uitdagende power & play. Dan eens met een focus op de ademhaling of juist de kracht en flexibiliteit in het lichaam opzoeken. Maar ik hoop dat in ieder geval iedere yoga ervaring je een beetje doet thuiskomen bij jezelf.

groningen yoga proefles

De agenda van Marloes

Andere docenten bij Open Yoga Groningen