Yoga docent

Over Femke

Over yoga docent Femke

Mijn liefde voor yoga is al vroeg ontstaan, in mijn kindertijd vond ik een boek met yogahoudingen en ik vond het geweldig. Het stilzitten in meditatie vond ik een stuk lastiger, ik was een dromerig en beweeglijk. Tijdens mijn studententijd heb ik yoga en meditatie weer opgepakt. Ik had behoefte aan uit het hoofd in mijn lichaam komen door yogahoudingen. Daarnaast merkte ik dat ik er rustiger en helderder van werd en dat ik beter ging voelen wat er in mijzelf omging. Door mezelf beter te leren begrijpen, leerde ik ook de wereld om me heen beter te begrijpen.

Mijn missie is kennis over gezondheid bijbrengen: over hoe het lichaam in elkaar steekt, hoe prachtig het samenwerkt en hoe groot het zelfhelend vermogen van het lichaam en geest is en hoe je dat zelfhelende vermogen kan aanzetten. Stress van grote invloed zijn op je lichaam en geest. Door lichamelijke stress los te laten dat opbouwt gedurende de dag en week kom je lichamelijk en geestelijk tot rust.

Ik houd van pittige spierversterkende houdingen zodat het fysieke lichaam gezond kan blijven. Daarnaast houd ik ook enorm van rustige herstellende yin yoga houdingen omdat ze het zelfhelende vermogen van het lichaam aanzetten en je stress kan loslaten.

Tijdens mijn yin restore lessen kan je de zachte kant van yoga ervaren. Ik maak veel gebruik van dekens, bolsters blokken alle hulpmiddelen zodat je het jezelf comfortabel kan maken. elke les is een soort van slaapfeestje;)

Mijn passie is in begrijpelijke taal uitleg geven over het menselijke lichaam en hoe mooi het in elkaar steekt. ik kan uren praten over bindweefsel en fascia maar dat zal ik jullie niet elke keer aandoen;) In mijn lessen is ruimte voor alle emoties.

Als docent blijf ik ook altijd student. Ik leer tijdens elke les die ik geef en volg. Als arts ben ik gefascineerd door het menselijk Mijn levensdoel, mijn dharma, is om Westerse en Oosterse geneeskunst samen te brengen; een synergie creëren. Onder andere door therapeutische vormen van yoga aan te bieden. In mijn lessen zal er altijd aandacht zijn voor de helende kant van yoga voor het lichaam, geest en de ziel.

Naast mijn werk als yogadocent werk ik als arts bij een geestelijke gezondheidsinstelling.

In 2012 heb ik de opleiding Geneeskunde afgerond aan de Rijks Universiteit Groningen en begonnen met werken als arts, onder andere in de psychiatrie. De westerse en oosterse geneeskunst kunnen elkaar mooi aanvullen. Beide zijn zeer welkome kennis bij het maken en geven van yogalessen. Ik heb hierdoor aandacht voor het veilig toepassen van yogahoudingen en voor wat er speelt mentaal, op energie niveau en emotioneel niveau.

Naast yoga ben ik dol op reizen, lekker en gezond koken, de natuur, zingen, zwemmen –liefst in de zee — dansen en mooie boeken lezen.

Femke

De agenda van Femke

Andere docenten bij Open Yoga Groningen