Yoga docent

Over Esther

Over yoga docent Esther

Speels, veilig en toch uitdagend: dat is hoe yogi’s mijn lessen omschrijven. Ik ben een yogadocent met een missie: met humor en persoonlijke aandacht probeer ik in mijn lessen vooral je eigen nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Hoe werkt jouw lichaam? Wat is goed voor jou? Waar boek je vooruitgang door kracht op te bouwen, en wanneer is het juist beter los te laten?

In mijn lessen is ruimte voor alle emoties. Ik hoop altijd dat je de les verlaat met een vrolijk(er) gevoel, maar ook emoties als verdriet zijn welkom. Ik neem yoga serieus, maar mezelf niet té. Tijdens de practice wordt gespeeld en geprobeerd, maar geef ik je waar relevant ook de filosofie en de geschiedenis van yoga mee. Een geslaagde les bestaat voor mij uit drie elementen: dat jij iets geleerd hebt, dat ik met iedereen in de les de verbinding ben aangegaan en dat we samen hebben gelachen. Ik heb aandacht voor de didactische kant van een yogales en pas mijn les aan op de behoefte van de groep. Dat betekent voor mij ook: lessen in vloeiend Engels en Nederlands.

Meer dan tien jaar geleden volgde ik per toeval mijn eerste yogales. In die tien jaar is mijn liefde voor yoga alleen maar gegroeid. Sinds 2016 werk ik als professioneel yogadocent. Tijdens mijn studie aan de RUG volgde ik bij Open Yoga de 200YTT in active alignment based hatha yoga van Kenny Graham, Mandy Bolder en Dieuwertje Homan. Inmiddels heb ik ook de 300YTT van Kenny Graham, Tony Giuliano en Mike Lane gevolgd, evenals verschillende workshops en Teacher Intensives van o.a. Neda Draupadi Honarvar, Noah Mazé, Darren Rhodes, Sam Rice en Chrissy Graham. Momenteel volg ik online een training met Tiffany Cruikshank.

Als docent blijf ik in de eerste plaats ook student. Ik leer tijdens elke les die ik geef en volg. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het menselijk lichaam. Geen lichaam is perfect, maar ieder lichaam is briljant. Naast de yogalessen en teacher training in Open Yoga werk ik als fysiotherapeut in de neurorevalidatie.

Esther is E-RYT 500 en YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider) gecertificeerd.

Esther

De agenda van Esther

Andere docenten bij Open Yoga Groningen